Beleggen in Philharmoniker Munten

Het beleggen in edelmetalen is een optie die door veel mensen gekozen wordt in tijden dat traditionele beleggingsvormen niets of niet voldoende opleveren. Hierbij kunt u kiezen om te beleggen in de vorm van baren of munten die beide zo hun voordelen en nadelen hebben. Als u kiest voor munten dan u bijvoorbeeld beleggen in Philharmoniker munten die u bepaalde voordelen kunnen bieden maar ook gewoon heel erg mooi zijn.

Het beleggen in Philharmoniker munt uitvoeringen zal u de mogelijkheid bieden om te beleggen in zowel goud en zilver. De Philharmoniker is een munt die door de Oostenrijkse Munt wordt geslagen en primair bedoeld is om te beleggen. Daarom worden hoofdzakelijk beleggingsmunten geslagen als worden van de gouden munten ook een beperkte oplage verzamelmunten ofwel Proof munten geslagen. Voor de zilveren Philharmoniker heeft de Oostenrijkse Munt ervoor gekozen om dit niet te doen. Beleggen in Philharmoniker munten is een manier van beleggen in puur edelmetaal net zoals u dat bij baren edelmetaal ook gewend bent. Een gouden Philharmoniker munt kopen zal u dan ook een 99,99 procent puur gouden munt opleveren die is vier verschillende gewichten beschikbaar is. U kunt dan ook in gouden Philharmoniker munten beleggen met een gewicht van 1 ounce, een halve ounce, een kwart ounce en een tiende ounce. Dit zijn allemaal standaard gewichten op het gebied van het gouden munten kopen en dit maakt het mogelijk voor ieder budget om in goud te beleggen. Zilveren Philharmoniker munten als belegging zijn alleen verkrijgbaar in een 1 ounce uitvoering, net als de makers van veel andere zilveren munten vond de Oostenrijkse Munt het niet de moeite waard om met de veel lagere prijs van zilver ook kleinere uitvoeringen te maken.

Beleggen in Philharmoniker munten is hierdoor voor iedere belegger in edelmetaal mogelijk geworden en ook voor ieder budget. De goudkoers is de laatste jaren erg omhoog geschoten waardoor er veel beleggers zeer mooie winsten hebben gemaakt. Voor veel andere beleggers was dit een teken om voorzichtig te zijn met het investeren in Philharmoniker munten van goud. De zilverkoers bleef echter achter bij de ontwikkeling van de goudkoers terwijl deze over het algemeen een kleinere verhouding tot elkaar hebben. Deze beleggers kozen dan ook voor zilver munten kopen omdat de koers zilver de potentie had om weer tot een kleinere verhouding ten opzichte van de goudkoers te komen. Het mag echter wel duidelijk zijn dat bij het beleggen in Philharmoniker exemplaren alles afhankelijk is van de koers van de edelmetalen. Hierdoor is het ook niet te voorspellen of dit betekend dat de koers van zilver omhoog gaat of de koers van goud juist omlaag. Hierdoor zal in het beleggen in Philharmoniker munten dus altijd inhouden dat u een bepaald risico neemt waar u vooraf geen enkele zekerheid over hebt. Dit is echter het risico dat bij iedere belegging komt kijken en wat u met voldoende kennis van zaken op de juiste waarde in kunt schatten. Net als bij iedere andere vorm van beleggen is dat ook de crux van het in Philharmoniker munten beleggen, het op de juiste waarde schatten van de risico’s en er dan voor gaan of niet.

Het mag bij de afweging die u gaat maken wel duidelijk zijn dat beleggen in Philharmoniker munten u een aantal voordelen kan bieden. Een gouden of zilveren Philharmoniker munt kopen zal u een munt opleveren die gemaakt is van eenzelfde puur edelmetaal als waar baren ook van gemaakt zijn. De munt zal ook een groot aantal kenmerken hebben die aan zullen tonen dat de munt echt is. Dit is een verschil met baren, wel zullen baren een aantal kenmerken hebben die de echtheid moeten garanderen maar dit zullen er minder zijn dan bij munten. Bovendien zullen Philharmoniker munten als belegging de status van wettig betaalmiddel hebben, hierdoor zijn zij beschermd tegen vervalsing door nationale en internationale wetgeving. Dit zal u uiteindelijk ten goed komen, u kunt er immers bij aankoop van uit gaan dat een erkende dealer u echte munten verkoopt maar ook zult u dit bij de verkoop merken. Investeren in Philharmoniker munten zal immers niets betekenen als u de munten niet verkoopt. Het beleggen in Philharmoniker beleggingsmunten betekend dat u de munten uiteindelijk voor een hogere prijs dan de aankoop prijs moet verkopen. Omdat de munten aan zeer strengen eisen voldoen en door de vele kenmerken goed op echtheid te controleren zijn, zult u uiteindelijk een hogere prijs geboden krijgen. Dit betekend dus dat in Philharmoniker munten beleggen u simpelweg meer winst op kan leveren dan andere vormen van beleggen.