Gouden Munten Kopen

Het beleggen in fysiek goud zal u de mogelijkheid opleveren om te beleggen door middel van goudbaren of gouden munten. Gouden munten kopen biedt u daarbij de mogelijkheid om te beleggen in puur goud dat op het moment dat u uw goud verkoopt zeer goed herkenbaar zal zijn. Hierdoor zal een opkoper vaak een hogere prijs uitbetalen dan voor goud dat eerst uitgebreid geanalyseerd dient te worden.

Door middel van een Philharmoniker munt gouden munten aanschaffen is niet de enige manier van het beleggen in munten van goud. Er zijn door de jaren heen zeer veel van deze munten gemaakt en de historie van deze munten gaat zelf terug tot zeshonderd jaar voor het begin van onze jaartelling. Natuurlijk waren deze munten alleen bedoeld als betaalmiddel en dat is iets dat altijd aan deze munten verbonden is gebleven. Het kopen van gouden munten die uit de oudheid stammen is vandaag de dag geen manier van beleggen. De historische waarde en de verzamelwaarde van deze munten is enorm en veel hoger dan de waarde van het goud dat in de munten verwerkt zit, bovendien is het goud niet zo puur als beleggers dat graag zien. Gouden munten kopen die minder oud zijn wordt soms wel door beleggers gedaan, denkt u maar eens aan het gouden tientje. Deze Nederlandse tien gulden munt wordt tot de jaren dertig van de vorige eeuw in Nederland geslagen en wordt sindsdien voornamelijk voor het beleggen in goud gebruikt. Door middel van deze tien gulden munten goud kopen zal u een 21,6 karaat gouden munt opleveren en dat is voor veel beleggers minder aantrekkelijk dan bijvoorbeeld beleggen in Philharmoniker munten.

Beleggers willen vaak zuiverder munten van goud kopen omdat de goudwaarde van deze munten hoger wordt geacht. Toch is dit niet helemaal waar, opkopers zullen vaak ook een goede prijs willen betalen voor munten die onder beleggers populair zijn. Waar het gouden tientje puur als circulatie munt is geslagen, zijn er ook munten puur als beleggingsmiddel geslagen. De eerste moderne gouden munt was de Zuid Afrikaanse Krugerrand, deze werd door de Zuid Afrikaanse overheid in 1967 in het leven geroepen om het gouden munten kopen voor iedereen mogelijk te maken. Aanvankelijk was ook de Krugerrand als betaalmiddel bedoeld en daarom is deze van een legering met koper gemaakt. Deze gouden munten hebben daardoor een grotere hardheid en 22 karaat goud. Omdat wegens de economische boycot door de internationale gemeenschap tegen het apartheid regime in Zuid Afrika, het door middel van Krugerrand munten goud kopen steeds moeilijker werd, besloot de Canadian Mint in 1979 een eigen gouden beleggingsmunt te gaan slaan. Deze munt was alleen voor het beleggen en het verzamelen bedoeld en werd de eerste drie jaar van 99,9 procent puur goud geslagen en daarna van 99,99 procent puur goud. Dat deze gouden munten kopen een succes bleek te zijn ging niet onopgemerkt voorbij en in 1986 zagen twee nieuwe munten het levenslicht. Dit waren de American Gold Eagle en de Australische Gold Nugget waardoor u bij het beleggen in goud door middel van munten opeens veel meer keuze had.

Toch hadden de twee laatste munten een paar belangrijke verschillen, de American Eagle was bedoeld als circulatie munt en is doordat het een legering is van goud, zilver en koper, net als de Krugerrand, slechts 22 karaat met een ounce goud. Het kopen van gouden munten uit de American Eagle serie was eigenlijk een bijproduct van de Amerikaanse wens om een deel van de grote zilver voorraad van Amerika te verkopen. In 2006 zag men ook in Amerika het licht en werd de 99,99 procent puur gouden Buffalo op de markt gebracht. De Australische Nugget is wel weer een 99,99 procent puur gouden munt die ook alleen voor het beleggen bedoeld is. Gouden munten kopen is naast deze vier belangrijke beleggingsmunten wel mogelijk maar dit waren de belangrijkste munten tot in 1989 de gouden Philharmoniker munt kopen mogelijk werd. De Oostenrijkse Munt had op dat moment al een bijna achthonderd jarige geschiedenis van het slaan van munten in edelmetaal, toch wilde men munten van goud kopen mogelijk maken waardoor men ook kon voorzien in en profiteren van de groeiende behoefte aan deze munten. Ook de Philharmoniker munt kopen zal u een 99,99 procent puur gouden munt opleveren die alleen voor het beleggen geslagen is. Het mag duidelijk zijn dat door middel van munten goud kopen een goede optie is voor beleggers, het is een manier om met een beperkt budget in goud te beleggen en een bepaalde zekerheid te hebben bij het verkopen. Deze zekerheid zullen de gouden munten kopen niet bieden op het gebied van de prijs omdat die afhankelijk is van de goudkoers, maar wel dat de munten goed te verkopen zijn omdat al deze munten tot de bekende en overal geaccepteerd beleggingsmunten behoren. Ook zult u voor de aanschaf van deze munten overal terecht kunnen omdat dit de meest bekende gouden beleggingsmunten zijn. Deze gouden munten zult u bijvoorbeeld heel erg goed bij de webshop die u op deze website aan zult treffen aan kunnen schaffen waarbij u kunt profiteren van alle voordelen die deze webshop u op het gebied van gouden munten kopen kan bieden.