Philharmoniker Munt Geschiedenis

De Philharmoniker is een bijzondere beleggingsmunt die geslagen wordt in de bekendste edelmetalen goud en zilver. Het moment dat voor het eerst in de geschiedenis Philharmoniker munten werden geslagen was oktober 1989 en vanaf dat moment zijn de ontwikkelingen snel gegaan.

De geschiedenis Philharmoniker munt is na de invoering uitgegroeid tot een van de populairdere beleggingsmunten in Europa en daarbuiten. De Oostenrijkse Munt heeft in haarruim achthonderd jarige bestaan meerdere zilver en gouden munten geslagen, maar geen bracht het succes dat de Philharmoniker wel bracht, voor het grootste gedeelte is dit te wijten aan het feit dat dit geen munten waren die speciaal voor het beleggen bedoeld waren. Dit is bij de Philharmoniker wel de bedoeling en het beleggen in Philharmoniker munten wordt dan ook door veel mensen gedaan. De Philharmoniker munt geschiedenis is dus in 1989 begonnen toen de Oostenrijkse Munt een serie gouden munten uit bracht. Deze munten werden geslagen ter ere van het symfonie orkest en de bijbehorende muziekschool van Wenen. In de lange geschiedenis van de Oostenrijkse Munt zijn er meer gouden munten geslagen maar het succes van buitenlandse beleggingsmunten zoals de Canadese Maple Leaf, de Amerikaanse Eagle en de Australische Nugget, was daarbij de aanleiding om in de vraag naar puur gouden beleggingsmunten mee te willen delen. De Philharmoniker geschiedenis is dan ook begonnen naar het voorbeeld van de meeste andere beleggingsmunten met vier gewichten. Naast de standaard uitvoering van 1 ounce zijn ook een halve ounce, een kwart ounce en een tiende ounce uitvoering beschikbaar. Door deze verschillende gewichten was het voor iedereen mogelijk om in de Philharmoniker munt geschiedenis mee te delen.

Deze vier munten waarmee u voor het eerst in de geschiedenis Philharmoniker munt kopen kon, waren geslagen van 99,99 procent puur goud. Hiermee behoorde de Philharmoniker tot de puurste gouden munten in de geschiedenis van de beleggingsmunten en waren daarom zeer geliefd onder de beleggers in munten. De populariteit was zelfs zo groot dat het een grote verassing was dat hoewel van Oostenrijkse origine Philharmoniker munten in 1992, 1995 en 1996 de bestverkochte munten ter wereld waren. De reden hiervoor is dat het de eerste gouden munt in Europa is die puur voor het beleggen bedoeld is. Het opmerkelijk is dat Oostenrijk van zichzelf geen natuurlijke goudwinning heeft maar er toch voor gekozen heeft om goud in te kopen om deze munten te gaan slaan. De Philharmoniker munt geschiedenis heeft in 2002 een geheel nieuw hoofdstuk toegevoegd gekregen met de invoering van de Euro. Voor 2002 was de munteenheid van Oostenrijk de Schilling en daarom was ook de muntwaarde van de Philharmoniker in Schilling uitgedrukt, deze waren 2000 Schilling voor de 1 ounce Philharmoniker, 1000 Schilling voor de halve ounce, 500 Schilling voor de kwart ounce en 200 Schilling voor de tiende ounce Philharmoniker. In 2002 werd de Philharmoniker geschiedenis voortgezet met muntwaardes van 100 euro, 50 euro, 25 euro en 10 euro. Uiteraard was de werkelijke waarde van het goud hoger en werd de munt natuurlijk niet gebruikt als betaalmidden, het ging er echter om dat de munt een muntwaarde had waardoor het de status van wettig betaalmiddel zou verkrijgen. Deze status die in de Philharmoniker munt geschiedenis zeer belangrijk is geld overigens alleen in Oostenrijk.

Dit is op zich wel opmerkelijk dat de van Oostenrijkse origine Philharmoniker alleen in Oostenrijk gebruik kan worden ook al maakt dit land deel uit van de Europese Unie en de Euro zone. Dit komt omdat de officiƫle munt in de Euro zone de euro is en die moet aan bepaalde criteria voldoen. Een van deze criteria is dat ieder land maar een zijde zelf mag invullen en de andere zijde van alle euro munten gelijk moet zijn. De Philharmoniker munt geschiedenis leert dat beide zijden anders zijn dan de euro, de voorkant laat het orgel van de gouden zaal van de muziekschool van de Wiener Philharmoniker zien. Daarnaast zal de voorkant ook het gewicht van de munt, het materiaal waar het van gemaakt is en de puurheid daar van zien. Ook zult u aan de hand van de voorkant de geschiedenis Philharmoniker kunnen volgen aan de hand van de muntwaarde en vooral het jaartal waarin de munt geslagen is. De achterkant is sinds het begin van de Philharmoniker munt geschiedenis opgesierd met een verzameling muziek instrumenten waar het symfonie orkest gebruik van maakt. Toen in de loop van het eerste decennium van de twintigste eeuw de goudkoers ongekende hoogtes bereikte, stapten veel beleggers over op het beleggen in zilver. Dit was voor de Oostenrijkse Munt de aanleiding om de Philharmoniker geschiedenis uit te breiden met een zilveren exemplaar. Er werd een uitvoering van geslagen met een gewicht van 1 ounce en dit bleek een groot succes.

De Oostenrijkse Munt had voor de tweede keer in de geschiedenis Philharmoniker munten met de potentie van een bestseller geslagen, in de eerste drie jaar werden er maar liefst eenenveertig miljoen exemplaren geslagen. Daaruit blijkt dat u met de Philharmoniker munt een hele goede belegging doet die zeker haar geld weer op zal brengen. Dit is natuurlijk ook precies het doel van het beleggen in edelmetalen en de van Oostenrijkse origine Philharmoniker voldoet geheel aan dit doel. Het feit dat het een onder beleggers zeer bekende munt is brengt met zich mee dat de munt overal geaccepteerd zal worden. De geschiedenis Philharmoniker munt zorgt er voor dat u de munt eenvoudig kunt verkopen zonder dat deze eerst uitgebreid op echtheid gecontroleerd en geanalyseerd hoeft te worden. Uiteindelijk zal u dit een prijsvoordeel opleveren die u bij uw winst op kunt tellen.