Zilver Munten Kopen

Het beleggen in edelmetalen in de vorm van munten staat voor de meeste mensen gelijk aan gouden munten kopen. Toch is dat niet de enige manier van het beleggen in edelmetaal munten die tot de mogelijkheden behoord. Ook zilver munten kopen is een manier van beleggen in edelmetaal munten die de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen.

De reden dat zilver munten in trek zijn hiervoor is eigenlijk erg simpel, gouden munten zoals de Philharmoniker munt zijn de laatste jaren sterk in prijs toegenomen. Dit komt natuurlijk omdat door de enorme aandacht voor het beleggen in fysiek goud de goudkoers erg hoog is geworden. Dit is natuurlijk goed voor beleggers die goud in hun bezit hadden omdat die grote winsten maken. Als u nu echter in goud wilt gaan beleggen zult u behoorlijk diep in de buidel moeten tasten. Zilver kopen heeft de laatste jaren veel minder aandacht gehad en daarom is de koersontwikkeling van zilver achter gebleven bij die van goud. De zilverkoers en de goudkoers hadden altijd een redelijk vaste verhouding tot elkaar maar die is de laatste jaren helemaal uit het oog verloren. Hierdoor werd zilver munten kopen opeens een zeer aantrekkelijke optie voor beleggers die in edelmetaal wilden beleggen, niet de prijs van goud wilden betalen maar toch voldoende winstvooruitzichten wilden hebben. Dit is bijvoorbeeld de reden dat u sinds oktober 2008 ook een zilver Philharmoniker munt kopen kunt, de Oostenrijkse Munt zag op dat moment de potentie van het munten van zilver kopen in en heeft daarom een zilveren versie op de markt gebracht.

Bij het beleggingenmiddelen kopen zilver munten uitzoeken is echter niet iets dat pas alleen de laatste jaren mogelijk is. Een Philharmoniker munt kopen die van zilver is gemaakt is één van de meest recente mogelijkheden die u aangeboden wordt. Zilver wordt vrijwel net zo lang als goud voor het maken van munten gebruikt, de geschiedenis gaat terug tot ongeveer zeshonderd jaar voor onze jaartelling en is daarmee een heel stuk langer dan de Philharmoniker munt geschiedenis. Uiteraard waren deze munten als betaalmiddel bedoeld en omdat ze een enorme historische en verzamelwaarde hebben, worden bij het zilver kopen munten ook niet uit die tijden aangeboden. Sommige munten van een alter datum worden wel aan beleggingsmunt aangeboden en het Nederlandse zilveren tientje is daar een goed voorbeeld van, maar ook zilveren guldens en rijksdaalders worden voor dit doeleinde gebruikt. Zilver munten kopen waar alleen mee belegd kan worden werd voornamelijk in 1986 mogelijk toen in Amerika de Silver Eagle uit werd gegeven. Eigenlijk was dit een noodgreep van de Amerikaanse overheid, een jaar of vijf eerder wilde Amerika een deel van hun zilver reserves verkopen maar dat leidde tot een scherpe daling in de zilverkoers. Het beleid werd hierna aangepast en men besloot zilver munten te gaan slaan om het zilver te verkopen aan particuliere beleggers en niet meer op de grondstoffen beurs. De American Silver Eagle was geboren en deze bleek enorm populair te zijn onder beleggers. De Canadian mint was altijd al goed voor het inspringen op een trend en in 1988 werd zilver kopen door middel van de 99,99 procent pure Silver Maple Leaf geïntroduceerd.

Door de jaren heen werd zilver munten kopen door veel landen als goede manier gezien om ook op het gebied van zilver een graantje mee te pikken. In 1990 mochten de beleggers de geboorte van de Australische Kookaburra meemaken die een puurheid van 99,9 procent had. De Australian Mint heeft altijd een traditie gehad van het uitgeven van meerdere munten en tot op de dag van vandaag kunt u bij het online zilver munten kopen kiezen uit meerdere Australische uitvoeringen. Naast de Kookaburra werden in 1993 de Silver Kangaroo, in 1998 de Silver Lunar en in 2007 de Silver Koala uitgebracht. Nu is het zeker niet zo dat de Australian Mint de hele markt over wil nemen, bij het zilver kopen munten uit Australië uitzoeken zal betekenen dat een exemplaar krijgt van een beperkte oplage al het u wel de keuze uit munten van een kilo of zelfs tien kilo. Bij het online zilver munten kopen zult u dus een zeer ruime keuze hebben uit veel verschillende munten. De keuze wordt er hierdoor niet eenvoudiger op dus u kunt dan ook beter op basis van de prijs selecteren. Belangrijk is echter wel dat u bij de bekende soorten blijft omdat u deze later ook het beste weer kunt verkopen. Munten van zilver kopen is in ieder geval voor particuliere beleggers de beste keuze omdat u daar minder BTW bij betaald. U kunt eenvoudig dit voordeel bekijken door een kijkje te nemen bij de webshop die u op deze pagina aan zult treffen. U kunt daar kiezen uit een groot aanbod aan zilverbaren maar u kunt daar ook terecht voor het kopen van zilver munten.